Imprimeix

Aprèn vocabulari

Ràtio:  / 1

Imprimeix

Millora la comprensió oral i aprèn vocabulari

Ràtio:  / 2

Quan comences a aprendre una llengua, és molt difícil que quan sents parlar algú puguis entendre paraules que no has sentit ni llegit mai. Si et trobes que entens bastant bé el català però se t'escapen alguns detalls (o força!) el problema pot ser que necessites conèixer més vocabulari i saber com es pronuncia, per poder-lo reconèixer quan sents parlar algú.

Al mateix temps, podràs afegir aquest vocabulari al que utilitzes quan parles, amb la qual cosa la teva capacitat expressiva millorarà, alhora que la teva pronunciació.

L'exercici que et proposem és mirar vídeos o escoltar cançons en català, mentre llegeixes els subtítols en català o la lletra de la cançó. Això et permet complementar el que sents amb el que llegeixes, és a dir, que al mateix temps que sents les paraules, les pots llegir. Mentre mires el vídeo, atura'l quan surti una paraula (o frase) nova per a tu, o amb una pronunciació difícil, i anota aquesta paraula a la teva llibreta de vocabulari o al mòbil, el que et sigui més còmode. Al costat de la paraula pots escriure-hi la traducció a la teva llengua (aquí tens diccionaris i traductors), la frase on l'has sentit (i deixar que el context t'indiqui el significat de la paraula), la forma en què es pronuncia, la paraula amb el significat contrari... Qualsevol d'aquestes opcions és bona, mentre a tu et sigui útil per recordar el significat o la pronunciació de la paraula, el que sigui més necessari per tu.

Imprimeix

Trucs per memoritzar vocabulari

Ràtio:  / 1


El memory

Per aprendre el nou vocabulari, fes-te dos blocs de targetes (millor si són de colors diferents). En un bloc, escriu-hi les paraules que vols aprendre. En l'altre, la traducció d'aquestes paraules en la teva llengua. Practica una mica cada dia: posa les targetes cap per avall sobre una taula. Agafa una targeta, llegeix-la, i busca la traducció que hi correspon --sempre és més difícil traduir d ela teva llengua a la que aprens que no pas al contrari. Quan la trobis, reserva la parella i continua jugant.

Imprimeix

Vocabulari

Ràtio:  / 6

Per als nivells Bàsic i Elemental

           

 


Per als nivells 

Intermedi, Suficiència i Superior

                 

                        

    

  

Potser també us interessarà