Imprimeix

Treballa amb els teus errors

Ràtio:  / 7
DolentBo 

No fa cap falta que coneguis totes les regles del català, però els errors indiquen que hi ha alguna cosa sobre aquell tema que no has entès, o que tens alguna confusió. Per això, alegra't del que ja fas bé, encara que no sàpigues ben bé per què et surt bé, i concentra't en els errors: és una forma ben eficaç de millorar ràpidament, perquè no aprens allò que algú diu que has d'aprendre, sinó allò que et cal per millorar EL TEU ús de la llengua.

Com es fa?

 

 

1. Tingues els errors registrats en un sol lloc, de manera que puguis repassar-los quan vulguis, sense haver de buscar entre un munt de llibres, apunts i fotocòpies. Per exemple, tingues una llibreta petita que puguis endur-te a qualsevol lloc, i aprofita les esperes i els trajectes amb tren, metro o bus per repassar. Pots dividir aquesta llibreta en dues o tres parts, segons el tipus d'error, de manera que podràs repassar el que vulguis en cada moment. També pots escriure els errors en targetes i ficar-les dins d'un sobre, per tenir-les sempre a mà.

2. Explica't el perquè de l'error. Si n'ets capaç, difícilment el tornaràs a cometre. Escriu l'error, la solució i el perquè. És important que sigui una explicació amb les teves pròpies paraules, no pas una explicació copiada del professor o d'algun llibre. També pots donar-te aquesta explicació a tu mateix en veu alta. Es tracta de fer un exercici com aquest.

Aquests mètodes són entretinguts, però garantim que ajuden a millorar l'ortografia, la gramàtica i el vocabulari. Ja ens ho explicaràs!